Tuesday, 27. September 2022.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Aprila. 2022. USK
Prošle su dvije godine od kada je zabilježen prvi smrtni slučaj od posljedica covida u USK

Prije tačno dvije godine zabilježen je prvi smrtni slučaj od posljedica covida u USK..Radilo se o starijoj ženskoj osobi koja je preminula u Kantonalnoj bolnici.Broj umrlih nažalost za dvije godine dostigao je cifru od skoro 800 građana koji su izgubili bitku za život. Za  razliku  od prethodnog  perioda, posljednjih mjesec dana epidemiološka slika je  značajno poboljšana pa se uglavnom na infektivnom odjelu nalazi svega nekoliko pacijenata.Dok su mjere koje je propisao Krizni štab F BIH u velikoj mjeri blaže, one ipak nisu obuhvatile  i posjete    pacijentima u  zdravstvenim ustanavama.

Oprez je ipak nužan, smatra  kantonalni ministar dr. Muris Halkić, jer virus nije iskorijenjen i  broj zaraženih u nekim zemljama  svijeta ponovo  raste.

Pandemija  korona virusa  promijenila  je život svih ljudi, te  obične stvari poput okupljanja većeg broja ljudi  učinila nemogućim. Dok se ipak polako vraćamo na  raniji način života, mjere koje su još uvijek na snazi podsjećaju da se život od prije pandemije nije vratio.

………………….

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision