Thursday, 5. August 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Marta. 2021. Zanimljivosti
Priznao lažno ubistvo u nadi da će policija očistiti put od snijega

Nakon što su mu put do doma blokirale obilne snježne padavine, Ukrajinac je odlučio da pozove policiju i prizna lažno ubistvo, u nadi da će očistiti put da bi policija ga mogla privesti radi “ubistva”.

Prema policijskim izvorima, u subotu, 13. februara ove godine, neimenovani muškarac iz sela Gribova Rudnja, u ukrajinskoj Černigovskoj oblasti, telefonirao je nacionalnom broju za hitne slučajeve i priznao jezivo ubistvo.

Rekao je da su se on i njegov očuh posvađali i da je na kraju nožem zboo više puta u grudi. Žrtva se srušila i nije disala. Samopriznajući napadač dodao je da je spreman da se preda ako policija može doći do njegove kuće.

Černihiv je video jak snieg, a putevi do Gribove Rudnje zaista su bili blokirani nekoliko dana, pa je navodni ubica savjetovao policajce da u pomoć im pritekne snježna grtalica ako žele da ga uhapse. Policijskit tim je poslat u selo da privede samopriznalog ubicu, a pošto je grtalica ranije očistila taj dio puta, te su do tamo policajci su stigli svojim patrolnim automobilom uspješno i lako.

Kada su policajci stigli do prijavljenog mjesta zločina, očekivali su jezivu scenu, ali su umjesto toga ukazani neobičnoj seoskoj kući. Očuh pozivaoca je zaista bio tamo, i bio je živ. Nakon ispitivanja, takozvani ubica priznao je da je prijavio lažni zločin.

“Odmah po dolasku otkrili su da mu je očuh živ i da je zaista bio u kući, neozleđen. Niko ga nije napao ”, rekla je portparol policije Julija Kovtun novinarima, dodajući da je taj čovjek jednostavno bio nezadovoljan stanjem puteva do sela i nadao se da će ih policija konačno očistiti put od snijega kako bi došla do njega.

Očigledno je čovjek bio svjestan da je snježni plug radio na tom području, ali nije bio zadovoljan kvalitetom svojih napora za čišćenje. Sada se suočava sa novčanom kaznom u iznosu do 119 ukrajinskih grivna ( oko 4,30 dolara), zbog prijave lažne žalbe i gubljenja vremena javnih službenika.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision