– Bilo je iznenađenje vidjeti da su svi bili zainteresovani za mene i da su htjeli da pohađam njihovu instituciju, da mi nude prijem – rekao je Walker u intervjuu za ABC News.

Walker, maturant iz Panama Cityja na Floridi, kazao je da je pronašao nešto što mu se sviđa na svakom od navedenih fakulteta i prijavio se samo u one na kojima bi mogao biti “sretan”.

– Vidio sam se u svakom od fakulteta na mom popisu i nisam se prijavio nigdje gdje mislim da ne bih bio sretan. Jednostavno sam napravio popis i počeo da se prijavljujem – izjavio je Walker.

Sada kada ima veliki izbor od 27 fakulteta kaže da pokušava da odluči na koji će krenuti na jesen.

– Uglavnom sam zainteresovan za inženjerstvo, kao i za poduzetništvo. Također istražujem mogućnost stvaranja nekog sopstvenog smjera budući da imam puno različitih interesovanja. Roditelji su mi prije nekoliko godina donijeli set iz hemije. Pronašao sam način da tu znatiželju usmjerim u nauku koja je ubrzo procvjetala u inženjerstvo. A onda sam naučio da mogu da koristim inženjerstvo da pomognem ljudima. I tako sam postao zainteresovan za stvaranje uređaja koji bi mogli pomoći ugroženim zajednicama i ljudima koji se suočavaju s teškim problemima – objašnjava Walker.

Dodaje da s partnerom radi na uređaju za zglob koji slijepim i gluhim osobama omogućuje bolju komunikaciju s ljudima.

Prethodno je stvorio uređaj koji podsjeća korisnika na lijekove na recept.

Ovaj mladić aktivan je u naučnom klubu, međunarodnom programu mature i univerzitetskoj fudbalskoj reprezentaciji.