Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton -3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Aprila. 2022. USK
Prevoznici USK u teškom položaju zbog poskupljenja goriva

Rast cijena goriva pogodio je sve sektore poslovanja, a posebno prevoznike, između ostalih i one s područja USK-a. Da bi ispoštovali ranije preuzete obaveze prevoza učenika u nastalim okolnostima im trebaju veća novčana sredstva od onih koja su predviđena potpisanim ugovorom sa kantonalnim ministarstvom obrazovanja.

S tim u vezi, Udruženje prevoznika ‘ BUS ‘ u srijedu je organiziralo sastanak na kojem su razgovarali o načinu rješavanja ovog problema kako ne bi došlo do obustavljanja prevoza školaraca. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva privrede USK iz kojeg je poručeno da će se u nerednih nekoliko dana pokušati pronači najbolje rješenje, kojim  bi prevoznicima USK bila osigurna podrška u prevazilaženju i ove krize.

Kao jedna od ugovornih strana, kada je u pitanju prevoz učenika, na sastanku  se pojavili tek na ponovni poziv predsjednika Udruženja prevoznika. Riješenje po pitanju prevoza učenika tek će se tražiti, kako ne bi došlo do obustave prijevoza, što u konačnici nije u interesu nikome.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision