Monday, 6. December 2021.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Septembra. 2021. USK
Preminuo Admil Mulalić, Predsjednik DNZ BIH -Krajiška stranka

Predsjedništvo DNZ BiH – Krajiške stranke obavještava članove, simpatizere i prijatelje stranke, građane i javnost da je u subotu 4.-tog septembra  2021 godine, iznenada,  nakon kraće bolesti, preminuo Admil – Ado Mulalić, Predsjednik DNZ BiH – Krajiške stranke.

Smrt Admila Mulalića nenadoknadiv je gubitak, prije svega, za njegovu porodicu, a onda za DNZ BiH – Krajišku stranku, Opštinu Velika Kladuša, Krajinu, brojne prijatelje i sve one koji su ga poznavali.

Admil – Ado Mulalić, bio je jedan od osnivača DNZ BiH, član užeg rukovodstva Stranke od njenog osnivanja, a smrt ga je zatekla na dužnosti Predsjednika DNZ BiH – Krajiška stranka i izabranog člana Općinskog vijeća Velika Kladuša, ispred DNZ BiH – Krajiška stranka i Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Velika Kladuša.

Admil – Ado Mulalić je veliki dio svoga radnog i životnog vijeka posvetio za DNZ BiH, te je u tom vremenu ispred DNZ BiH obavljao  dužnosti Poslanika u Parlamentu Federacije BiH, Poslanika u Skupštini USK-a, Vijećnika u Općinskom vijeću Velika Kladuša i Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Velika Kladuša, a u dva mandata ( 2004 – 2012.godine) obavljao  je dužnost Načelnika Općine Velika Kladuša.

Na svim dužnostima koje je obnašao u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u Federaciji BiH, USK i Opštini Velika Kladuša Admil Mulalić je slovio kao marljiv, profesionalan, principijelan, moralan i uspješan čovjek.

Poseban pečat svoga rada, pored u stranci DNZ BiH, Admil Mulalić je ostavio u obavljanju  dužnosti Načelnika Općine Velika Kladuša od 2004 – 2012.godine, u kojem periodu Velika Kladuša, u teškom i složenom vremenu, bilježi procvat i napredak u gotovo svim oblastima života, a posebno u oblastima komunalne infrastrukture, vodosnabdjevanja, zaštite okoliša, sporta, promociji Velike Kladuše, saradnje sa susjednim općinama i u oblasti odnosa prema mladima.

Admil – Ado Mulalić u narodu je bio omiljen, poštovan i voljen čovjek i po tome će duboko ostati u sjećanju svima sa kojima je radio i koji su ga poznavali.

Sahrana preminulog Predsjednika DNZ BiH – Krajiške stranke, Admila Mulalića obavit će se danaskod džamije u Zborištu..

Džennaza namaz preminulom Admilu Mulaliću klanjat će se u 17,00 sati, ispred džamije u Zborištu , a ispraćaj  je ispred porodične kuće u Crvarevcu u 16,20 sati.

Komemoracija, povodom smrti Admila – Ade Mulalića održaće se danas) u Sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši, sa početkom u 12,00 sati.-kaže se u saopštenju DNZ sa vanrednog zasjedanja Predsjedništva stranke.

I Kabinet načelnika Općine Velika Kladuša, zamjenica Predsjedavajućeg Općinskog vijeća, te vijećnici iskazuju žaljenje povodom smrti Admila Mulalića, Predsjedavajućeg Općinskog vijeća, a članovima porodice izražavaju iskreno saučešće.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision