Subota, 30. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 10° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Novembra. 2019. Izdvojeno, USK
Prema podacima MUP-a USK broj migranata se smanjuje dolaskom hladnijih dana,nema zatvaranja kampa Vučjak

Priliv izbjeglica i migranata na područje Unsko-sanskog kantona (USK), , smanjen je posljednjih dana, kažu vlasti ovog kantona u koji se slivaju gotovo svi migranti koji dođu u BiH i pokušavaju dalje preko Hrvatske ući u Evropsku uniju.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić za RSE kaže da se broj migranata smanjuje, dolaskom hladnijih dana, te da je sigurnosna situacija za sada je stabilna. “Statistički pokazatelji govore da do 50 migranata dnevno dolazi na naš kanton. U ranijem periodu taj broj je bio puno veći i imali smo priliv od 150 do 200 migranata dnevno”, ističe Kljaić.

Prema njegovim procjenama na području Unsko-sanskog kantona trenutno boravi oko 5.000 izbjeglica, migranta i tražilaca azila. I u privremenom prihvatnom kampu “Vučjak”, udaljenom desetak kilometara od Bihaća, čije zatvaranje traže predstavnici EU, trenutno boravi znatno manje izbjeglica i migranata nego obično, njih oko 500.

Iako je zatvaranje kampa zatražila Evropska unija, u Gradskoj upravi Bihaća ostaju pri svom stavu da nema zatvaranja kampa “Vučjak” dok se ne pronađe adekvatna lokacija van USK, gdje će migranti biti izmješteni.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision