Wednesday, 5. October 2022.
Unsko-sanski kanton 12° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Maja. 2022. Zanimljivosti
Preklopni iPhone mogao bi se naći na tržištu

O preklopnom modelu iPhonea se dugo priča, ali ga Apple još nije plasirao na tržište. Međutim, čini se da je napravljen korak ka tome da ovaj uređaj zaista “ugleda svjetlo dana”.

Azijski mediji pišu da Apple započinje proizvodnju novog tipa OLED ekrana koji nema polarizator, sloj dizajniran da unaprijedi vidljivost/čitljivost ekrana, međutim, njegov nedostatak znači i tanji ekran koji je idealan za preklopne mobitele.

No, to nije garancija da će Apple uskoro predstaviti preklopni model. Za takav uređaj je pored ekrana potrebno dizajnirati i druge komponente poput šarke, kućišta i dijelova koji odgovaraju preklopnim mehanizmima. Ključni koraci u kreiranju mobitela je faza istraživanja i dizajniranja, a tokom nje se proizvedu brojni prototipi koji se podvrgavaju testovima kako bi se ustanovilo koji je najbolji.

Moguće je i da se novi ekrani proizvode samo kako bi se testirali na mobitelima koji će ostati u Appleovom “laboratoriju” i da se nikada neće naći u prodaji.

Ipak, činjenica da Apple proizvodi novi tip ekrana za iPhone ukazuje na to da posjeduje nekoliko prototipa na koje je kompanija fokusirana te da je projekt u fazi planiranja.

Takođe, ovo bi moglo značiti da nećemo morati čekati na “iPhone Flip” čak do 2025. godine, no zasad se ništa ne može sa sigurnošću reći.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision