Saturday, 22. January 2022.
Unsko-sanski kanton 0° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Decembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH o izmjenama Zakona o PIO

Predsjedavajući Mirsad Zaimović sazvao je za danas 28. redovnu sjednicu Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

Nakon uobičajenog informiranja zastupnika o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH, u najavljenom dnevnom redu ovog zasjedanja su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (hitni postupak), Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo (skraćeni postupak) te niz zakona predloženih po skraćenom postupku, čiji je cilj da više općina u Federaciji BiH dobiju administrativno status gradova. To su općine: Bosanska Krupa, Orašje, Lukavac, Konjic, Stolac i Zavidovići.

Naredne tačke najavljenog dnevnog reda su prijedlozi zakona o slobodnim zonama u Federaciji BiH te o gasovodu “Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska“.

Zastupnicima bi trebalo da budu predočeni i izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća “Željeznice FBiH” d.o.o. Sarajevo za 2019. godinu te izvještaj o radu FERK-a za 2020., kao i prijedlog finansijskog plana – budžeta FERK-a za 2022.

Informacija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u vezi s povećanjem cijena električne energije u Federaciji BiH je također predložena tema, a potom kvartalni izvještaj o dugu Q3/21 te izbori i imenovanja.

Prije otvaranja 28. redovne sjednice Doma, bit će završena prethodna, s jednom tačkom u preostalom dnevnom redu – zaključcima Zakonodavno-pravne komisije.

Sjednica će biti održana u Hotelu “Hills” na Ilidži s početkom u deset sati. Iz Federalnog parlamenta je učesnicima naznačeno da su u skladu s odlukom Kolegija Predstavničkog doma, prilikom ulaska dužni predočiti potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o prebolovanom Covidu-19 unazad šest mjeseci, kao i PCR ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision