Wednesday, 28. July 2021.
Unsko-sanski kanton 20° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Jula. 2021. Bosna i Hercegovina
Predstavnički dom Paralamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas razmatra Prijedloge zakona

Predstavnički dom Paralamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas razmatra Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021 a predlagač je Predsjedništvo BiH. Poslanicima će biti omogućeno postavljanje poslaničkih pitanja u usmenoj formi na samom početku zasjedanja.

Poslanci bi trebalo da razmatraju, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Nada Mladina i Zukan Helez, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Izbornog zakona BiH, koji je predložio poslanik Nenad Nešić.

Parlament će razmatrati Prijedlog zakona o carinskim prekršajima BiH po hitnom postupku.

Kao razlog donošenja novog zakona o carinskim prekršajima BiH navedeno je usklađivanje oblasti carinskih prekršaja sa odredbama novog Zakona o carinskoj politici u BiH i odredbama nove odluke o sprovođenju Zakona o carinskoj politici u BiH, a njegov osnovni cilj je da osigura poštovanje zakonskih i podzakonskih odredaba carinskog zakonodavstva BiH.

Dnevnim redom je predviđeno da, u drugom čitanju, poslanici razmatraju i Prijedlog zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH, čiji je predlagač poslanik Denis Zvizdić.

U prvom čitanju, poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH.

Izmjene, koje je predložio Savjet ministara, odnose se na izjednačavanje svih poreskih obveznika.

Prema trenutnom Zakonu, akciza na duvanske proizvode plaća se prilikom preuzimanja akciznih markica, dok se akciza na druge proizvode plaća prilikom prvog prometa ili prilikom uvoza.

Na dnevnom redu je i informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve dodijeljenih za saniranje ekonomskih šteta za prošlu godinu koja su iznosila 27.180.000 KM, kao i informacija o trenutnom stanju u Izvozno-kreditnoj agenciji (IGA) uzrokovanom blokadom glavnog transakcionog računa.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision