Petak, 19. Marta 2021.
Unsko-sanski kanton 8° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
Predstavnički dom nije odobrio proglašenje stanja nesreće u Federaciji BiH

Predstavnički dom Federalnog parlamenta odobrio je na vanrednoj online sjednici sazvanoj zbog pogoršane epidemiološke situacije više zaključaka koje su predloženili zastupnici i parlamentarni Odbor za zdravstvo. Između ostalog, naloženo je i pooštravanje kontrole već donesenih mjera u cijeloj Federaciji BiH, kao i uvođenje obaveze osobama koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu da prilože negativan PCR test.

Naloženo je i pooštravanje kontrole već donesenih mjera u cijeloj Federaciji BiH, kao i uvođenje obaveze osobama koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu da prilože negativan PCR test.

Izražena je podrška Ad-hoc timu koji je oformila Federalna vlada, zaduženom za razmatranje ponuda i pregovora o nabavci vakcina protiv koronavirusa.

Na sjednici nije odobren prijedlog zastupnika Demokratske fronte da Vlada FBiH ponovno proglasi stanje nesreće u Federaciji, ali jeste da u raspodjeli novca s federalnog nivoa sve bolnice u Federaciji dobiju dio shodno mjerama koje prakticiraju, budući da sve učestvuju u liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision