Četvrtak, 10. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 0° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembra. 2020. Bosna i Hercegovina
Predsjedništvo sa Palmerom i o Kosovu: To je pitanje koje se ne tiče BiH

Različite stavove iznijeli su dvojica članova Predsjedništva BiH o odnosu te države prema dijalogu Kosova i Srbije, a nakon što su se susreli sa Mathew Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD.

“Jasno je kazano da taj proces nema nikakve veze ni sa jednom državom u regionu, te da se on tiče samo Beograda i Prištine”, kazao je nakon sastanka predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

„Amerikanci su priznali Kosovo. Ja razumijem stav SAD, ali neću da prestanem da se pitam kako je moguće da jedna pravila važe za jedne, a druga za druge“, poručio je, s druge strane, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon susreta sa Palmerom.

U izjavi novinarima koju je dao u svom sjedištu u Istočnom Sarajevu, a ne u zgradi Predsjedništva BiH, ponovio je i zahtjev da se ambasada BiH izmjesti iz Tel Aviva u Jerusalem.

Pitanja izmještanja ambasade BiH u Izraelu i Kosova izazvala su dan prije Palmerove posjete polemike članova Predsjedništva BiH, nakon što je Dodik zatražio da Predsjedništvo BiH razmatra premještanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić nakon toga tražio je da se razmatra i pitanje priznanja Kosova.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision