Utorak, 3. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 16° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Decembra. 2019. Bosna i Hercegovina
Predsjedništvo BiH u zvaničnoj posjeti Sloveniji 4. i 5. decembra
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik će 4. i 5. decembra 2019. godine boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji.

U srijedu, 4. decembra 2019. godine, u čast dolaska članova Predsjedništva BiH, na Kongresnom trgu u Ljubljani s početkom u 10.00 sati, bit će upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ih dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nakon svečanog dočeka vijence će položiti predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Spomenik žrtvama ratova (na Kongresnom trgu), a potom će s predsjednikom Republike Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

U 10.40 sati u Predsjedničkoj palati bit će održan susret članova Predsjedništva BiH s  predsjednikom Republike Slovenije.

Zvanični sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije je u 11.30 sati,  a  u 12.05 sati planirana je konferencija za novinare. Medijima će se obratiti predsjedavajući  Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom u 12.50 sati.

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i razgledati izložbu fotografija „Deset godina rada ITF-a u Bosni i Hercegovini na polju deminiranja“ u 15.05 sati (Trg Republike 3, Ljubljana). U 19.00 sati bit će održana svečana večera koju u čast predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH priređuje predsjednik Republike Slovenije.

U četvrtak, 5. decembra 2019. godine, na Novoj univerzi (Mestni trg 23, Ljubljana) bit će održana predavanja članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i članova akademske zajednice na temu „Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja Bosne i Hercegovine“ u 10.45 sati. U 12.00 sati bit će održan sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine s delegacijom Vlade Republike Slovenije na čelu s  predsjednikom Vlade Marjanom Šarecom.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision