Utorak, 11. Juna 2019.
Unsko-sanski kanton 15° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Juna. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o migrantskoj krizi

Nema konsenzusa članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine o prijedlogu Željka Komšića da se Oružane snage BiH angažuju kako bi pomogle Graničnoj policiji u zaštiti granica zbog povećanog priliva migranata u BiH.

Na hitnoj sjednici Predsjedništva BiH nije usvojena odluka ni o Komšićevom prijedlogu za održavanje vanredne sjednice Savjeta ministara BiH, kao ni prijedlog o postizanju međunarodnog sporazuma sa Frontexom.

Iako je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik predložio zaključak kojim se od nadležnih entitetskih struktura traži da koordinišu aktivnosti u vezi sa zaštitom granica, član Predsjedništva Šefik Džaferović imao je rezervu u vezi sa tim.

Džaferović je poručio da BiH mora putem nadležnih institucija da zaštiti granicu od ilegalnih ulazaka.

Kako je rekao, pitanje migrantske krize se mora podijeliti na cijelu zemlju. Unsko-sanski kanton ne može sam podnijeti cjelokupni teret migrantske krize koja potresa BiH.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Željko Komšić juče je uputio zahtjev za održavanje hitne sjednice Predsjedništva zbog migrantske krize. On je predložio da Predsjedništvo naloži ministru odbrane Marini Pendeš da zapovijedi upotrebu i razmještaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih, kao i drugih jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine radi podrške i pomoći patrolama Granične policije u kontroli granice Bosne i Hercegovine sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision