Monday, 6. December 2021.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Oktobra. 2021. Bosna i Hercegovina
Predsjedavajući Savjeta ministara zahtijeva smjenu ministra odbrane BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Zoran Tegeltija donio je u utorak, 5. oktobra, odluku o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, zbog odgađanja vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije.

Odluka je uslijedila, kako navode iz Vijeća ministara, “jer je ministar prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja”, kada je donio odluku o odgađanju vojne vježbe planirane od 9. do 16. oktobra ove godine.

“Predsjedavajući Vijeća ministara, koji je odgovoran za usklađivanje ustavnih odnosa Vijeća ministara sa radom Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, entitetima i Brčko distriktom, kao i za usklađivanje rada Vijeća ministara, Odluku o smjeni ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića donio je nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju”, navodi se u saopćenju iz Tegeltijinog kabineta.

Dodaje se da je Tegeltija odluku o smjeni ministra odbrane u Vijeću ministara Sifeta Podžića uputio Parlamentarnoj skupštini BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision