Četvrtak, 11. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 9° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Aprila. 2019. Bosna i Hercegovina
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić na Samitu premijera 16+1 u Dubrovniku

Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić učestvuje na 8. samitu 16 premijera zemalja centralne i istočne Evrope s premijerom NR Kine (16+1), koji će biti održan danas i sutra u Dubrovniku.

Na marginama Samita premijera „16+1“ Zvizdić će se susresti s premijerom Kine Li Kećijangom i domaćinom samita, premijerom Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Ovogodišnji Samit će biti fokusiran na nastavak povezivanja država učesnica, trgovinu i investicije.

U okviru Samita održaće se i 8. ekonomsko-trgovinski forum privrednika iz zemalja učesnica.

Skupu u Dubrovniku prisustvuje i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović. On je rekao da će razgovarati sa delegacijom kineske firme “Gedžuba” o ključnim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Naveo je da će nastojati da se u završni projektni dokument uvrste i najvažniji projekti putne i energetske infrastrukture kandidovani iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Na marginama dvodnevnog Samita zvaničnika u okviru saradnje Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji danas počinje u Dubrovniku, Šarović će se sastati sa premijerom Kine Li Kećijangom i predsjednikom Vlade Hrvatske Adrejom Plenkovićem.

Šarović je naveo da će u okviru Samita u Dubrovniku biti održan Privredno-trgovinski forum na kojem će učestvovati brojni privrednici iz 16 zemalja, koji će sa predstavnicima kineskih kompanija razmijeniti iskustva i razmotriti mogućnosti saradnje u industriji, inovacijama, turizmu, te ulaganja u infrastrukturu.

On je rekao da je na Samitu planirana plenarna sjednica predsjednika i članova delegacija svih zemalja, dok će na Privredno-trgovinskog forumu učestvovati firme iz BiH i potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision