Saturday, 13. August 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Oktobra. 2021. Bosna i Hercegovina
Predsjedavajuća OSCE-a Ann Linde danas u posjeti Bosni i Hercegovini

Predsjedavajuća OSCE-a, ministrica vanjskih poslova Kraljevine Švedske, Ann Linde posjetit će Bosnu i Hercegovinu 4. oktobra 2021. godine.Predsjedavajućoj Linde u posjeti BiH pridružiće se i predsjedavajuća Parlamentarne skupštine OSCE-a, Margareta Cederfelt.

Tokom svoje posjete, predsjedavajuća Linde će sa sagovornicima razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, provedbi ključnih reformi, važnosti pomirenja i izgradnje povjerenja, regionalnoj saradnji, te osnaživanju žena i njihovom učešću u donošenju političkih odluka. Također će razgovarati o planovima države u sferi integracije u EU, borbi protiv korupcije, reformi Izbornog zakona i oporavku od pandemije.

Predsjedavajuća Linde sastat će se sa članovima Predsjedništva BiH, kao i sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH bit će održana konferencija za štampu u 14:45, nakon sastanka predsjedavajuće Linde sa ministricom Turković.

Predsjedavajuća Linde također će se, u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, sastati sa predstavnicama i predstavnicima civilnog društva u BiH i razgovarati na temu žena, mira i sigurnosti, te će se sastati i sa predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision