Saturday, 18. September 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Avgusta. 2021. Bosna i Hercegovina
Pred Sudom BiH danas ročište u slučaju “Dženan Memić”

Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas će biti ročište u predmetu stradalog Dženana Memića. Ovo će biti prvo ročište nakon podizanja optužnice protiv pet osoba.

Optužnica je podignuta protiv Zijada Mutapa, kćerke Alise Ramić koja je bila zajedno sa Memićem u noći februara 2016. godine kada je mladić stradao u ilidžanskoj Velikoj aleji, Alise Ramić, pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Hasana Dupovca i Josipa Barića te recepcionera ilidžanskog hotela Crystal Muamera Ožegovića, koji je radio u noći kada je Memić stradao.

Optuženi su za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja uzroka stradanja mladića.

Osumnjičeni su bili i bivši pripadnik Direkcije koordinacije policijskih tijela Bosne i Hercegovine Nebojša Veljović i pripadnik Direkcije Nedžad Hrvat. Oni su osiguravali diplomatski objekat koji se nalazi blizu mjesta stradanja Dženana Memića. Protiv njih nije podignuta optužnica.

Podsjećamo, prošle sedmice je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao oslobođajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, a koje je kantonalno tužilaštvo optužilo da su skrivili nesreću u kojoj je Memić poginuo. Ranije je ovaj sud dva puta poništio oslobađajuće presude koje je izrekao kantonalni sud u Sarajevu.

Porodica Memić i njihov pravni zastupnik Ifet Feraget od Dženanovog stradanja tvrde da je on ubijen. Početak današnjeg ročišta pred Sudom Bosne i Hercegovine je zakazan u 13 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision