Thursday, 1. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Septembra. 2021. Zanimljivosti
Prešao preko konopca iznad Sene

Francuz Nejtan Polin prešao je preko konopca na visini od 70 metara iznad Sene u Parizu, propraćen burnim navijanjem posmatrača na Ajfelovom tornju i na obalama rijeke.

Privezan sigurnosnim užetom, 27-godišnji Polin je polako hodao po konopcu razapetom preko rijeke između Ajfelovog tornja i pozorišta Šelo, piše „Danas“.

Nekoliko puta je zastao da bi se odmorio i napravio pauze sjedeći ili ležeći na konopcu.

“Nije bilo lako hodati 600 metara i koncentrisati se uz pritisak i sve što se događalo okolo. Ali svakako je bilo prelijepo”, rekao je Polin, prenosi Gardijan.

On kaže da je bilo teško dobiti sve neophodne dozvole za ovaj poduhvat, a da je veliki pritisak predstavljao i “stres povezan sa publikom i činjenicom da je bilo mnogo ljudi”.

Polin, vlasnik nekoliko svjetskih rekorda, je izveo ovaj prelazak iznad rijeke u cilju obilježavanja Dana nasljeđa koji se svake godine slavi u Francuskoj, kada se ljudi pozivaju da posjete zgrade i spomenike koji su inače zatvoreni za javnost.

On kaže da mu je motiv bio da “učini nešto lijepo i da to podijeli sa ljudima, a da ujedno i ukaže na novu perspektivu nasljeđa”.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision