Subota, 13. Aprila 2019.
Unsko-sanski kanton 9° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Aprila. 2019. Bosna i Hercegovina
Poznat datum ključnog sastanka Izetbegovića, Dodika i Čovića: Dogovor ili nova kriza
“Vjerujem da ćemo na taj dan konačno završiti sve što je neophodno da bi Vijeće ministara moglo profunkcionisati, što znači da bi iza te srijede ušli u procedure”, rekao je Čović za “Glas Srpske”.

Čović je naveo da će HDZ insistirati na ministarstvima finansija, vanjskih poslova i sigurnosti.

On je istakao da u ovom trenutku ne vidi šansu za nekakav dogovor o inicijativi SDA da Vijeće ministara treba da bude prošireno sa novim ministarstvima.

Kada je riječ o navodnoj aferi “Selefije” i šta stoji iza toga, Čović je rekao da takve afere ne bi bilo da su institucije BiH korektno reagovale, u skladu sa Ustavom i zakonima.

“Da te afere stvarno ima, ne bi danas o njoj svi šutili. Kada smo stavili do znanja da se na to mora institucionalno odgovoriti, onda su se svi, koji su spekulisali sa kafanskim i medijskim informacijama ili navodima, lagano povukli”, objasnio je Čović.

Govoreći o migrantskoj krizi, Čović je rekao BiH nije spremno dočekala talas migranata, te da se bez dobre saradnje sa susjedima ne može napraviti dobar posao.

“Danas niko pouzdano ne zna reći koliko je ljudi u BiH došlo iz svijeta, jer uopšte nemamo kontrolu nad njima. To dovoljno govori o neozbiljnosti ovog prostora i tu ćemo se morati mnogo ozbiljnije nego do sada angažovati”, smatra Čović.

Odnos BiH sa susjednim zemljama, lider HDZ-a BiH ocijenio je dobrim, stabilnim, prijateljskim, te istakao kako je saradnja sa Srbijom duže vrijeme u naprettu i da mu se čini da postoji dobra volja da otvoreni problemi budu riješeni u skorijem vremenu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision