Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Juna. 2022. USK
Potvrđena optužnica protiv Razima Halkića, predsjedavajućeg Skupštine USK-a

Općinski sud u Bihaću je potvrdio ptužnicu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać protiv Razima Halkića zbog krivičnog djela Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Razimu Halkiću se stavlja na teret da je kao predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona i poslanik SDP-a u vladajućoj većini usmeno ponudio i obećao Zikriji Durakoviću  da će ga imenovati za direktora JU Direkcije za ceste USK-a.

Duraković  je u zamjenu za poziciju trebao da glasa za Odluku o budžetu Unsko-sanskog kantona za 2021. godinu, te da nastavi podržavati odluke postojeće skupštinske većine.

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji od strane Općinskog suda u Bihaću, saopćili su iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Kantonalno tužilaštvo USK Bihać napominje predstavnike medija i druga zainteresirana lica koja budu preuzimala ovo saopštenje da potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision