Utorak, 15. Decembra 2020.
Unsko-sanski kanton 7° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Decembra. 2020. USK
Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja

Ministar obrazovanja USK , Damir Omerdić i predstavnici Sindikata predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg obrazovanja, potpisali su jučer, dugo očekivani Kolektivni ugovor. Svečano potpisivanje, upriličeno je  u prostorijama kantonalne Vlade, a u prisustvu dopredsjedavajućeg Skupštine i premijera  USK, te njihovih saradnika.

Iako se novi Kolektivni ugovor ne razlikuje mnogo od prethodnog, njime su, kako je kazano, u naredne tri godine, osigurana osnovna prava uposlenika u prosvjeti.

Prije samog potpisivanja ugovora, premijer USK Mustafa Ružnić zahvalio se svim pregovaračkim timovima i izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom, koji je, kako je istakao, trebao biti realiziran još u aprilu, ali se to prolongiralo, zbog novonastale situacije, uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Ministar obrazovanja, Damir Omerdić je istakao da su održali čak 14 sastanaka i da su, uprkos preprekama i kašnjenju, svi uložili maksimum napora kakobi došli do konačnog dogovora. Sva prava uposlenika u osnovnom i srednjem obrazovanju, iz starog, zadržana su i u novom Kolektivnom ugovoru, uz poboljšanje određenih kategorija, kao što je dodatak na rad u inkluziji.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision