Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Poslodavci odlučni u zahtjevima da se smanje nameti na platu u BiH 

Sve veća inflacija i svakodnevna poskupljenja iziskuju povećanje plata radnicima u Bosni i Hercegovini. Poslodavci su svjesni da su osnovani zahtjevi radnika i sindikata da se poveća, kako minimalna tako i ostale plate, ali kažu da država mora njima da smanji namete. U Federaciji Udruženje poslodavaca preduzelo je i konkretne korake uputivši u parlamentarnu proceduru inicijativu kojom traže smanjenje doprinosa, a garantuju radnicima veće plate. 

Veće plate mogu – ali uz manje doprinose. Inicijativom su poslodavci trenutno najvažnije pitanje u Federaciji BiH prebacili na parlamentarce. 

“Mi smo vidjeli kao jedno zamjensko rješenje. Upravo ovakva jedna inicijativa dala mogućnost da povećamo sve plaće a da nemamo veliko opterećenje doprinosa”, član UO Udruge poslodavaca FBiH Suhad Ećo.

Godinama poslodavci upozoravaju kako naša zemlja naplaćuje velike namete. Otuda ideja da se nivo doprinosa zadrži na ovogodišnjim, a da se na povećanje do 400 KM izdvaja praktički samo 11 posto doprinosa umjesto ovih 41,5 posto, koliki su puni doprinosi na bruto plaću, pojašnjavaju poslodavci svoju inicijativu. 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision