Thursday, 1. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Oktobra. 2021. USK
Posjeta firmi „Krupa Kabine“ doo – uskoro modernizacija i proširenje kapaciteta

Općinski načelnik Armin Halitović je zajedno sa saradnicima posjetio firmu „Krupa Kabine“ d.o.o. gdje je održan sastanak sa predstavnicima ove firme. Razgovaralo se o trenutnoj situaciji, obimu posla, novim radnim mjestima, ali i kapacitetima s kojima raspolaže ova firma.

Naime, „Krupa Kabine“ d.o.o. upošljava oko 350 radnika, što je povećanje broja uposlenih u odnosu na početak ove godine, a kako kažu iz ove firme postoji potreba za dodatnim angažmanom. Potvrda ovome su i statistički podaci koji kažu da općina Bosanska Krupa kontinuirano bilježi rast broja uposlenih, a u posljednje vrijeme taj postotak je negdje oko 10% u odnosu na prethodni period.

Informacija koja posebno raduje jeste da „Krupa Kabine“ d.o.o. planiraju modernizaciju postojećeg pogona kao i proširenje trenutnih kapaciteta firme čime bi se stvorile nove prilike za mlade ljude i otvorila nova radna mjesta. Općina Bosanska Krupa će im u tom poduhvatu pružiti punu podršku, kao što je pružala i u prethodnom periodu, a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta i rješavanja egzistencijalnih pitanja naših sugrađana.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision