Thursday, 1. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Jula. 2021. USK
Pomoćnica generalnog sekretara UN-a Gillian Triggs u posjeti Bihaću

Pomoćnica generalnog sekretara UN-a i pomoćnica za međunarodnu zaštitu visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) Gillian Triggs danas je na sastanku sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem izrazila zadovoljstvo svime što su lokalne vlasti i stanovništvo uradili prilikom zbrinjavanja i pomoći migrantima i izbjeglicama u proteklom periodu.

“Cijenimo sve ono što je Grad Bihać uradio za tražioce azila, izbjeglice i migrante. Mi kao UN agencija za izbjeglice ćemo podržati sva nastojanja Gradske uprave i lokalnog stanovništva da pomognu ovim ljudima u nevolji, a to ćemo raditi kroz određene projektne aktivnosti, podršku Crvenom križu i isporuku vozila koju planiramo. Jednostavno, pokušat ćemo pomoći u svakom segmentu”, kazala je Triggs.

Bihaćki gradonačelnik Fazlić naglasio je važnost ovakve podrške u pokušaju pronalaska određenog rješenja ovog već dugogodišnjeg i globalnog problema.

“Osim bavljenja problemom koji je kod nas aktuelan od 2018. godine i zbog kojeg nismo sretni, uvijek u ovakvim situacijama pokušavam ostvariti što veću podršku za Bihać i Unsko-sanski kanton. Sasvim je jasno da je ovo globalni problem i da ga nikako ne možemo i ne smijemo zanemariti, a situaciju možemo olakšati samo uz maksimalnu saradnju sa svim institucijama na evropskom i svjetskom nivou”, kazao je gradonačelnik Fazlić.

Triggs i njeni saradnici danas bi trebali posjetiti i privremeno šatorsko naselje na lokalitetu Lipa, u kojem trenutno boravi više od 500 migranata.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision