Utorak, 1. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 24° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Oktobra. 2019. USK
PoMAK pozvao i SDA na saradnju: Nećemo dozvoliti da nas ucjenjuju sitnim interesima
Kako su kazali iz ove političke opcije, zbog političke krize u Bihaću, ali i cijelom USK niko u vlasti više ne priča o projektima koje treba realizovati već se sve svelo na kadrovska pitanja, smjene i odmjeravanje snaga.

“Uspjeli smo da stabilizujemo budžet grada Bihaća i osiguramo šest miliona KM koje imamo na računu spremne za investiranje. Nismo spremni na male projekte koji znače kupovinu pojedinačnih glasova. Tražimo podršku ne samo stranaka s kojima smo u većini već i od SDA. Bojimo se da nam druge političke stranke ne blokiraju projekte s obzirom na to da je predizborna godina”, rekao je Fazlić.

Predstavio je dokument sa 10 ciljeva koje treba realizovati i rekao kako ovo nije popis želja, već projekata za koje postoji osnova i novac da se riješe tokom iduće godine.

“Priča o aerodromu je postala ozbiljna i imamo podršku Vlade FBiH, ali i tu postoje opstrukcije. Migrantska kriza je nešto sa čim se ne možemo sami nositi. Bojimo se da ćemo se morati samo time baviti i zapostaviti sve druge projekte”, istakao je Fazlić.

U dokumentu koji su nazvali “10 za Bihać” naglasak je na rješavanju migrantske krize te projektima: Aerodrom Bihać; ulaganja u NP “Unu”; izgradnja kružnog toka Kamenica, devijacije puta AVNOJ-a, treće trake Gorijevac i zaobilaznice Izačić – Bihać; investicije javnih preduzeća BH Telecom, BH Pošta, Elektroprivreda i Agencije za vodno područje rijeke Save; izgradnja infrastrukture i proširenje poslovnih zona Kamenica i Kombiteks; rekonstrukcija sportske dvorane Luke; početak izgradnje Gradskog bazena i pomoćnog terena NK Jedinstvo; izgradnja Coworking prostora i centra za mlade te rekonstrukcija kompletne javne rasvjete u Bihaću.

“Sredstva za sportsku dvoranu u Lukama su osigurana, u toku je revizija projekta. Imamo i milion KM da započnemo izgradnju bazena. Nećemo dozvoliti da nas bilo ko ucjenjuje sitnim interesima, zato smo se opredijelili na javni nastup i traženje podrške svih političkih partija”, poručio je Fazlić.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision