Srijeda, 12. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 18° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Februara. 2020. USK
Policajci u USK traže istu osnovicu plate kao kod ostalih budžetskih korisnika
Sindikat policije Unsko-sanskog kantona (USK) traži izjednačavanje osnovice plate s ostalim budžetskim korisnicima, a na današnjoj konferenciji za novinare najavljene su mjere i radnje koje će se poduzeti ukoliko ne dođe do potpisivanja zadovoljavajućeg sporazuma s Kantonalnom vladom.

– S obzirom na to da smo već dvije godine, zbog situacije s migrantima, izloženi značajnom povećanju obima poslova mislim da je naš zahtjev opravdan. Moram istaći i da policijskim službenicima plate nisu povećane od 2014. godine. Naša trenutna osnovica plate je 280, dok je kod ostalih budžetskih korisnika 302 KM, tako da mi tražimo samo izjednačavanje i jednak tretman za sve – rekao je predsjednik Sindikata policije USK Mahmut Alagić.

Naglašeno je da se članovi Sindikata nadaju nastavku socijalnog dijaloga sa članovima Vlade USK, odnosno skorašnjem potpisivanju Sporazuma. U protivnom, već za iduću sedmicu najavljuju protestno okupljanje u Bihaću.

– Ako ne dođe do rješavanja ovog problema i ako se pod hitno ne sazove sastanak s predstavnicima Sindikata, mi ćemo iduće sedmice nadležnoj policijskoj upravi najaviti održavanje javnih protesta – dodao je Alagić.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić istakao je kako je za udovoljenje zahtjeva Sindikata policijskih službenika neophodno obezbijediti oko dva miliona maraka u Budžetu.

– Bojim se da to u ovom trenutku nije realno. Kantonalna vlada može ponuditi povećanje plate za četiri posto, odnosno za milion maraka u 2020. godini. Zaista se nadam da će postojati razumijevanje s obje strane i da ćemo se uspjeti brzo dogovoriti – riječi su resornog ministra Kljajića.

Iz Vlade USK potvrđeno je kako se intenzivni pregovori s predstavnicima Sindikata policijskih službenika nastavljaju i u narednim danima.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision