Monday, 14. June 2021.
Unsko-sanski kanton 16° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
Pojačane inspekcijske kontrole u BiH , novi ispit na Međunarodni dan žena

Nadležne institucije apeluju da se ove godine ne organizuju proslave 8. marta. U skladu s preporukama i odlukama kriznih štabova naložene su pojačane kontrole ugostiteljskih objekata. Zbog pogoršane epidemiološke situacije, pojačano će nadzirati i poštovanje mjera u tržnim centrima.

Hoće li najavljene strožije kontrole uozbiljiti neodgovorne, moglo bi biti poznato narednih dana. Novi ispit je 8. mart, koji se, u uslovima kada se suočavamo s novim talasom pandemije, smatra rizičnim zbog čega će uslijediti i pojačane inspekcijske kontrole. Jedna od tri nove mjere u Zeničko-dobojskom kantonu je zabrana svečanosti povodom Dana žena.

„Nažalost, moraćemo u uslovima pandemije to obilježiti na jedan drugačiji način kako bismo smanjili rizik od prenosa bolesti jer upravo takvi skupovi predstavljaju najveći rizik“.

I inspektori u Republici Srpskoj ponovo pojačavaju nadzor. Muzika uživo je zabranjena i to samo nekoliko dana nakon što je muzičarima odobren rad u ugostiteljskim objektima. Očekuje se da će to biti jedan od načina da se odustane od proslava. Kako bi se smanjilo širenje zaraze, ograničen je broj osoba koje mogu boraviti u lokalu, najviše 50 bez obzira na kapacitet objekta.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision