Tuesday, 30. November 2021.
Unsko-sanski kanton 4° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
Podžić u službenoj posjeti Turskoj, razgovarat će se i o modernizaciji Oružanih snaga BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i članovi delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH boravit će od 2. do 6. marta u službenoj posjeti Ministarstvu nacionalne odbrane Republike Turske.

Za službenu posjetu Republici Turskoj planiran je sastanak ministra Podžića i ministra nacionalne odbrane Republike Turske Hulusia Akara.

Ministar Podžić će, uime Vijeća ministara BiH, potpisati dokumente o vojno-finansijskoj pomoći koji su od važnosti za modernizaciju Oružanih snaga BiH.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, između ostalog, planirana je i posjeta delegacije MO i OS BiH Vojnoj akademiji kopnenih snaga u Ankari i Zrakoplovnoj vojnoj akademiji u Istanbulu na kojima se školuju i pohađaju obuku kadeti, podoficiri i oficiri Oružanih snaga BiH.

Osim ministra Podžića, u delegaciji MO i OS BiH bit će zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, šef kabineta ministra odbrane Kemal Korjenić i vojni ataše BiH u Republici Turskoj brigadir Željko Drljača, navode iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision