Srijeda, 19. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 8° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Februara. 2020. Bosna i Hercegovina
Podžić s Fieldom o ključnim prioritetima MO i OSBiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva (UK) Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthew Fielda.

Razgovarano je o aktivnostima saradnje Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH) s NATO-om i ključnim prioritetima MO i OSBiH.

Ministar Podžić je izrazio zahvalnost ambasadoru Fieldu za pomoć UK u programima edukacije pripadnika OSBiH, na izradi normativnih akata, te organizaciji velikog broja radionica i seminara, a posebno za podršku u realizovanju projekta školovanja VI klase oficira OSBiH.

Također, Podžić je upoznao ambasadora Fielda o ključnim prioritetima MO i OSBiH koje se odnose na implementaciju dokumenta Program reformi BiH, te realizaciju strateškog dokumenata Pregled odbrane i Plan modernizacije OSBiH.

Ambasador Field je istakao apsolutnu posvećenost UK Velike Britanije i Sjeverne Irske Oružanim snagama BiH.

Između ostalog, on je naglasio da MO i OSBiH moraju imati veći budžet, te da pitanje budžeta treba biti u fokusu prioriteta.

– Želimo da OSBiH napreduju kako bi još više doprinosile NATO misijama i da usvajaju NATO standarde – rekao je ambasador Field, te dodao da je impresivan kvalitet oficira i vojnika OSBiH.

Na sastanku je bilo riječi i o ubrzanju procesa predaje neperspektivnih vojnih lokacija i poboljšanja interoperabilnosti OS BiH sa NATO-om.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i vojni ataše UK u BiH pukovnik Jonathan Williamson, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision