Saturday, 18. September 2021.
Unsko-sanski kanton 13° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Avgusta. 2021. Bosna i Hercegovina
Požari u Hercegovini i dalje aktivni, zatražena pomoć Oružanih snaga BiH

Prema najnovijim informacijama Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i dalje su aktivni požari na području Stoca i Neuma, a stanovništvo i objekti trenutno nisu ugroženi.

“Prema informacijama koje smo dobili iz DVD Stolac i dalje je aktivan požar na Stolovima i Crnoglavu, ali su pod kontrolom. Trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i poslovni objekti”, izvijestili su jutros iz Operativnog centra HNK-a.

Dodaju kako je jučer oko 13 sati upućen zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć u gašenju požara iz zraka te da su požari u Gornjoj Dubokoj i Golom Brdu ugašeni.

Prema jutrošnjim informacijama koje je Operativni centar HNK-a zaprimio iz PVP Neum, požari na lokalitetima Gornje Hrasno, Kula i Dobri Do su aktivni. Vatrogasci su na terenu i kontroliraju požarište i trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i drugi objekti.

Iz Operativnog centra navode kako požar u Zelenikovcu ugrožava stambene objekte, ali da ga vatrogasci za sada drže pod kontrolom.

Tri požara u protekla 24 sata registrirana su i u Mostaru te jedan u Dretelju kod Čapljine.

U Mostaru je gorio automobil, trava i nisko raslinje, dok su u naselju Dretelj gorjele plastične sjedalice na sportskom igralištu, navodi se u izvješću Operativnog centra civilne zaštite HNK-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision