Ponedjeljak, 17. Avgusta 2020.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Avgusta. 2020. Zanimljivosti
Počinje potraga za najbržima u slaganju Rubikove kocke

Red Bull Rubik's Cube Svjetsko prvenstvo u potrazi je za najboljim amaterima i profesionalcima u slaganju Rubikove kocke na svijetu. Treće izdanje ovog takmičenja biće ujedno i prvo u kojem će kvalifikacije biti u potpunosti online.

Online kvalifikacije počinju 15. augusta i nastaviće se do oktobra nakon čega će se održati završnica Svjetskog prvenstva, koja je na rasporedu 7. novembra ove godine. Red Bull Rubik's Cube takmičnje nastoji da pruži više mogućnosti i vidljivosti zajednici slagača kocke. Cilj takmičenja je da zagovara slaganje Rubikove kocke ili speedcubing kao profesionalni sport, te da omogući igračima da se takmiče u novim formatima.

Kako bi nastupili u kvalifikacijama, igrači će trebati digitalnu kocku i skinuti jednu od dvije mobilne aplikacije: Rubik's Connected App ili GoCube Digital App. Pametna digitalna kocka je i dalje fizički objekat, ali ima mogućnost da se spoji na telefon ili tablet. Nakon spajanja sa aplikacijom, moguće je pratiti pokrete u stvarnom vremenu na displeju. Takođe mjeri i vrijeme slaganja kocke.

Uporedo sa online opcijom, u Indiji i Rusiji će se održati lokalne državne kvalifikacije. Pobjedinici globalnih i lokalnih kvalifikacija će se pridružiti šampionima iz 2019. godine, kojima je dodijeljena direktna pozivnica, na završnici u novembru.

Takmičenje, koje se održava u saradnji sa kompanijom Rubik's Brand, podijeljeno je u tri discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji: brzo slaganje, najbrže slaganje jednom rukom i jedan-na-jedan okršaj slaganja identičnog razmještaja (re-scramble).

U Svjetskom finalu 2019. godine, koje je održano u Moskvi, amerikanac Max Park je osigurao pobjede u disciplini 3×3 i najbrže slaganje jednom rukom, dok je Juliette Sebastian iz Francuske došla do titule najbrže slagačice u ženskoj konkurenciji, a Ricky Weiler iz Njemačke je ponio naslov u disciplini re-scramble.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision