Nedjelja, 21. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 23° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Jula. 2019. USK
Počela manifestacija “Kladuško ljeto 2019.”

Smotrom folklora održanoj na Trgu mladih u Velikoj Kladuši sinoć je svečano otvorena ovogodišnja manifestacija „Kladuško ljeto 2019“.

Otvoru manifestacije i samoj Smotri foklora prethodio je defile svih učesnika Smotre, koji su prodefilovi gradskim ulicama gdje su pozdravili veliki broj prisutnih građana i prezentirali im ujedno svoju nošnju, a kasnije i koreografije.

Prije zvaničnog početka Smotre svi učesnici su odigrali zajedničko kolo u samom centru grada što je bio odličan uvod za ono što je uslijedilo.

Raznovrsna nošnja, te vesele i raznovrsne koreografije koje su uključivale tradicionalne plesove i pjesme iz zemalja regiona, obilježili su  Smotru folklora na kojoj su pored domaćih kulturno-umjetničkih društava „Tono Hrovat“ i „Biser“ i članica velikokladuškog udruženja žena „Mala Kladuša“, nastupali i gosti iz susjedne R Hrvatske KUD „Lađevčani“ iz Lađevca pokraj Slunja, Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“, Pododbor Vojnić i Kulturno umjetnička udruga „Treća sreća“ iz Gline, te gosti iz Bihaća članovi KUD-a „Krajina“ i „Brekovica“.

Čast da svojim nastupom otvore Smotru folklora pripala je najstarijem kulturno-umjetničkom društvu u Velikoj Kladuši „Tono Hrovat“, dok su manifestaciju zatvorili članovi KUD-a „Krajina“ iz Bihaća.

Programom manifestacije „Kladuško ljeto 2019“ predviđeni su događaji koji bi trebali zadovoljiti ukuse i očekivanja svih posjetioca. Planirani su brojni koncerti, likovna kolonija, zabavno-animacijski sadržaji, Smotra folklora, plesni i sportski sadržaji i neizostavni Krajiški teferič. Dio programa i ovogodišnje manifestacije je gastro ponuda velikokladuških ugostitelja i slastičara u Parku ORB „7 Sekretara SKOJ-a“.

Zbog održavanja sadržaja manifestacije „Kladuško ljeto 2019“ u periodu do 04. augusta u vremenskom periodu od 19:00h do 01:00h svaku večer biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u centru grada.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision