Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Augusta. 2021. Region
Plenković: Hrvatska će zaštititi svoje generale i nacionalne interese

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u utorak da će se u četvrtak sastati s najvišim vojnim starješinama iz operacije “Bljesak”, čije procesuiranje traži Bosna i Hercegovina i pojasnio da optužnice nisu podignute.

Hrvatska će zaštititi svoje generale i vojnike, poručio je Plenković u Opatiji posle sastanka s predstavnicima turističkog sektora.

“Najvažnija poruka našim ratnim zapovjednicima i hrvatskoj javnosti – nema nikakvih optužnica iz BiH. Optužnice ne postoje, to je važno. Postoji zahtjev, zamolnica za pravnom pomoći koji je došao diplomatskim putem iz BiH”, rekao je Plenković.

Dodao je da je riječ o velikoj dokumentaciji koju proučavaju nadležne službe. Kada se ona prouči, svi ćemo biti u boljoj poziciji da prvo suštinski razumijemo o čemu se radi, a zatim da preduzmemo odgovarajuće korake, rekao je hrvatski premijer.

Upitan da li je bolje da Državno pravobranilaštvo (DORH) o tome odluči, ponovio je da će reći više kada stručne službe u potpunosti prouče materijal i potom će izvesti o najboljem načinu rješavanja tog pitanja.

“Zaštitićemo i naše zapovjednike i nacionalne interese, a vodićemo se bitnim načelom, načelom vladavine prava.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision