Thursday, 1. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Jula. 2021. Region
Plenković: Hrvati iz BiH mogu doći i cijepiti se besplatno

Očekuje se da će premijer Plenković na današnjoj sjednici komentirati pogoršanje epidemiološke situacije u Hrvatskoj i činjenicu da naša obala više nije zelena na najvažnijoj koronakarti EU.

“Mi smo u situaciji da imamo 46.8 naših sugrađana, postupno dolazimo i do 50%, vjerujem za koju sedmicu. Trenutno je s dvije doze cijepljeno 39% ukupnog stanovništva. to još nije dovoljno. Europom se širi mnogo zarazniji delta soj, vjerojatno će do kraja kolovoza prevladati na našem kontinentu. U zemljama s puno cijepljenjenih rast novozaraženih ne prati broj teško bolesnih, to je važno. Što je više cijepljenih, to je manje teško bolesnih i umrlih. Rizik je veći za one koji nisu cijepljeni, poseban je rizik za starije i kronične bolesnike, pozivam da se cijepe. Još jednom apeliram na naše starije sugrađane da iskoriste priliku i cijepe se, cjepiva ima u izobilju”, rekao je Plenković.

“Omogućit ćemo svim hrvatskim državljanima, i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje, da se cijepe. Hrvati u BiH mogu doći i cijepiti se besplatno. Mogu doći Hrvati iz svijeta i cijepiti se besplatno. Imamo toliko cjepiva da mogu doći i drugi, cijepit ćemo sve one koji to žele, to će biti naš doprinos globalnom naporu za suzbijanje pandemije covida-19”, rekao je.

“Vidjeli ste ovu promjenu boja na karti ECDC-a, to je jasan signal. Imamo odlične odnose s našim susjednim zemljama i njihovim liderima, to su prijatelji, ali ako su signali na semaforu loši, onda Hrvatska imamo problem. Molim sve, najbolji način je cijepljenje, a drugo je visoki stupanj odgovornosti”, rekao je.

Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i za potres, na dnevnom redu je prijedlog odluke o osiguravanju provođenja cijepljenja protiv bolesti covid-19 hrvatskih državljana i drugih osoba koje nemaju status osigurane osobe u Hrvatskoj.

Vlada će, uz ostalo, razmotriti prijedlog o produžetku financiranja u 2021. godini programa energetske obnove obiteljskih kuća i donijeti zaključak u vezi s rješavanjem problematike dezinsekcije komaraca.

Na dnevnom redu je i Izvješće o provedbi Akcijskog plana uz Strategiju suzbijanja korupcije za 2020.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision