Nedjelja, 3. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 5° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Januara. 2021. Zanimljivosti
PlayStation 5 izrađen od 20 kilograma zlata koštat će milion dolara

Ruska kompanija Caviar namjerava “malo” modifikovati igraću konzolu PlayStation 5, ali ne onako kako bi možda to očekivali. Naime, ova kompanija će kozolu “opremiti” sa 20 kilograma 18-karatnog zlata.

Caviar ne planira stati samo na “dorađivanju” PlayStationa. Njihov sistem će dolaziti u kompletu sa dva “Golden Rock” DualSense gamepada, a oni će uz dodatke od zlata koristiti i krokodilsku kožu, a sve to čine kako bi kontroleri imali “luksuzan izgled te davali poseban utisak na igrača”.

Caviarov PlayStation 5 bit će unaprijeđen sa osam ploča 18-karatnog zlata, a one će biti formirane pomoću posebnih tehnika ruskih zlatara. Te zlatne ploče će biti upotrebljene kako bi se ovoj “prilagođenoj” PS5 igraćoj konzoli dala “jedinstvena geometrija i ekskluzivna estetika”.

Kako znamo kolika je cijena zlata, a dodavši tu i cijenu umjetničke vještine, ali i samog rada koji ulaze u kreiranje ovako velikog “zlatarskog” proizvoda, ovako kreirani sistem PlayStationa 5 bi mogao koštati više od milion dolara.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision