Subota, 1. Avgusta 2020.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Avgusta. 2020. Zanimljivosti
Planirate promjenu zanimanja? Obratite pažnju na ove stvari

Nakon završene srednje škole ili fakulteta mnogi od nas maštaju o uspješnim poslovnim karijerama. Ipak, brojnim osobama snovi se ne ostvare, te, usred finansijske potrebe, pristaju na poslove koji ih ne ispunjavaju.Ako ste među njima, ili jednostavno, ako se tek onako planirate okušati u drugim vodama, obratite pažnju na nekoliko bitnih čimbenika.

Prema kojim poslovima osjećate strast

Vrlo je važno da sa velikim žarom obavljate svoj posao. Ukoliko ste bezvoljni, nezainteresovani ili neispunjeni, to će poslodavac prepoznati, a posao će trpjeti. Pokušajte pronaći zanimanje koje će vas iznova motivisati i tjerati na trud, rad i svakodnevne uspjehe.

Postavite sebi pitanje gdje se vidite za par godina

Nakon što si postavite ovo pitanje, bolje ćete razumjeti jeste li uopće spremni na taj korak. Jasna vizija, ali i jasan plan realizacije najbitniji su alati pri mijenjaju karijere. Budite realni sami sa sobom, objasnite sebi je li isplativo i uopće izvodivo. Nikako ne brzajte s odlukama.

Kakva su vaša očekivanja?

To što želite promijeniti karijeru ne znači nužno da ćete u tome i uspjeti. Popričajte s osobama iz vaše okoline, konultujte se s osobama koje su se već ranije odvažile na taj korak i procijenite jesu li vaša očekivanja u ravni s potrebama tržišta.

Ko će vam na tom putu pomoći

Ovo je vrlo bitna stavka. Svakoj osobi potrebna je podrška pri donošenju životnih odluka. Bilo da su u pitanju roditelji, prijatelj, partner ili kolege. Podrška, savjeti, finansijska pomoć vrlo su bitni na putu do cilja.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision