Srijeda, 23. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Oktobra. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Pendeš: ANP ne smije biti platforma za unutrašnje nesuglasice

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš izjavila je da je neophodno hitno provesti rezultate općih izbora 2018. te vlast formirati dogovorom izbornih pobjednika.

Tehničko pitanje poput ANP-a ne smije se zloupotrebljavati, kazala je ministrica Pendeš, istaknuvši da obaveze koje je kao država preuzela Bosna i Hercegovina mora ispunjavati kako bi se dokazala kao ozbiljan saradnik euroatlantskih partnera, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

– ANP znači djelovanje na području političkih, pravnih, odbrambenih i sigurnosnih, ekonomskih i drugih pitanja. Implementacijom ANP-a stvara se potencijal za ostvarenje utvrđenih strateških ciljeva i prioriteta. Kroz implementaciju poglavlja o odbrambenim i vojnim pitanjima Oružane snage će efikasnije implementirati alate partnerske saradnje da bi se povećale sposobnosti i učinkovitost, kako Oružanih snaga tako i sigurnosnog sistema BiH – izjavila je ministrica Pendeš.

Pendeš je poručila kako je ANP neophodno staviti na dnevni red Vijeća ministara BiH.

– Imajući u vidu aktuelni trenutak u političkom procesu, interese, ciljeve i očekivanja svih naroda u BiH, ne bi se smjelo dopustiti da se rješavanje tehničkog pitanja kao što je usvajanje i prezentiranje ANP-a tretira kao platforma za daljnje unutrašnje nesuglasice. Hrvatski politički predstavnici, HDZ BiH i HNS nastavit će se zalagati da to da BiH ispuni strateške vanjskopolitičke ciljeve i pridruži se EU i NATO – dodala je ministrica Pendeš, stoji u saopćenju.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision