Petak, 17. Maja 2019.
Unsko-sanski kanton 22° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Maja. 2019. Region
Pendarovski i Zaev dogovrili konkretnu i suštisku saradnju za napredak države

Novi predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i premijer Zoran Zaev dogovorili su  da će „konkretno i suštinski“ sarađivati na sveukupnom napretku države i realizaciji strateških ciljeva – članstvu u EU i NATO.

Kako je saopšteno iz predsjedničkog kabineta, Pendarovski i Zaev su naglasili potrebu „usaglašenog i zajedničkog nastupa na međunarodnom planu i intenziviranju reformskih procesa u zemlji sa ciljem ostvarivanja evropskh i evroatlantskih perspektiva i poboljšanja životnog standarda građana“.

Sastanak, koji je održan u predsjedničkoj palati „Vila Vodno“, prvi je zvanični susret Zaeva i Pendarovskog, nakon što je stupio na dužnost predsjednika države u nedelju 12. maja.

Zaev nije prisustvovao inauguraciji, jer je nekoliko dana ranije uzeo kraći odmor, ali je Pendarovskom u video poruci česititao preuzimanje funkcije i poželio mu uspjeh.

Prethodnik Pendarovskog, Djordje Ivanov nije sarađivao sa vladom lidera SDSM Zoran Zaeva zbog političkog razmimoilaženja i nesuglasica oko najvažnijih pitanja, kao što su rješavanje spora sa Grčkom i dvojezičnost.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision