Subota, 30. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 10° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Novembra. 2019. Bosna i Hercegovina
Parlament FBIH u decembru o stanju u Zavodu Pazarić

U prvoj polovini decembra će zasjedati Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine povodom dviju vrlo aktuelnih tema.

Predsjedavajući Mirsad Zaimović je za 4. decembar sazvao tematsko zasjedanje o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. To se odnosi na još tri ustanove sličnog tipa  – Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica – Drin,  Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba – Bakovići, Zavod za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo i Ustanovu iz djelokruga socijalne zaštite – Ljubuški.

Zaimović je za Fenu izjavio da će na sjednicu, među drugim učesnicima, pozvati predstavnike uprava i zaposlenika navedenih ustanova i podsjetio da će inicijalni materijal za zastupničku raspravu biti nalazi inspekcija, policije i svih drugih subjekata pozvanih da sagledaju stanje u Zavodu Pazarić nakon šokantnih informacija koje su u javnost iznijeli, prvo direktor Redžep Salić, a potom federalna zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić, o finansijskim malverzacijama prethodne uprave odnosno lošim uvjetima za štićenike i nehumanom postupanju prema njima.

Drugo važno zasjedanje Predstavničkog doma Zaimović je najavio  za utorak, 17. decembra, kad na dnevnom redu treba da bude Prijedlog budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

Prijedlog je utvrdila Federalna vlada na sjednici 28. novembra i uputila ga u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku. Predloženi budžet od 4.954.392.401 KM je skoro dvostruko veći od ovogodišnjeg, a glavni razlog je prelazak Federalnog zavoda PIO/MIO na budžetsko, odnosno trezorsko poslovanje.

(Vijesti.ba / FENA)

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision