Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 12° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2022. Bosna i Hercegovina
Pacijenti morali izaći iz banjalučkog kliničkog centra zbog dojave o bombi

Zbog prijetnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci pacijenti su jutros morali napustiti bolnicu.

Iz policije je saopćeno da preduzimaju sve neophodne mjere i radnje kako bi se izvršio pregled objekta i utvrdilo da li je riječ o još jednoj lažnoj dojavi.

Kako pokazuju snimci RTRS-a, pacijenti na pokretnim krevetima se nalaze ispred UKC-a dok o njima brinu medicinski radnici i ljekari koji su također evakuisani. Za sada nije poznato da li su pacijenti morali napustiti sve odjele ove zdravstvene ustanove.

“Rano jutros, na zvanične e-mail adrese UKC Republike Srpske stigle su dojave o postavljenom eksplozivu. U skladu sa protokolima koje nalažu ovakve situacije, obaviješten je MUP Republike Srpske , vrši se evukacija pacijenata i radnika, a nadležne službe pretražuju prostore bolnice. Zaposlene u UKC Republike Srpske, naše pacijente i njihove porodice uvjeravamo da su poduzete sve potrebne aktivnosti kako bi se osigurala bezbijednost. Osuđujemo što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana postali meta ovakvih radnji koje izazivaju osjećaje neisigurnosti i straha”, saopćeno je iz UKC-a.

Inače ovo je prva zdravstvena ustanova koja je meta nepoznatih osoba koje u posljednje dvije sedmice podižu paniku slanjem emailova s prijetećim sadržajem.

Ovo je nastavak prijetnji širom BiH koje su kulminirale jučer kada je dojava o postavljenim bombama stigla u 429 osnovnih i srednjih škola u entitetu RS. Također jučer su u jutarnjim satima prijeteće poruke dobile i policijske stanice u Kantonu Sarajevo.

Na svu sreću, sve dojave su bile lažne, ali su zahtijevale detalne preglede objekata.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision