Utorak, 15. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 8° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Oktobra. 2019. USK
Otvorene operacione sale kantonalne bolnice u Bihaću koje su bile uništene u požaru prije šest godina

U Kantonalnoj bolnici „dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću    otvorene operacione sale koje su  uništene u požaru koji  se desio prije šest godina.  Od tada su se operacije radile u improviziranim i skučenim salama, a kompliciraniji slučajevi upućivani su u veće kliničke centre. 

Već ove sedmice obavit će se prvi operativni zahvati u novoizgrađenim operacionim salama. Pored operacionih sala osposobljeno je i nekoliko pratećih odjela. Podsjećamo, operacije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću u proteklih šest godina su rađene u skučenim prostorima, a za pojedine zahvate pacijenti sa područja USK-a su morali ići u druge kliničke centre.

U izgradnju novih operacionih sala utrošeno je oko milion i po maraka od čega je oko pola miliona maraka donacija i samih građana. Drugi dio su sredstva od dobiti Unsko-sanskih šuma. Pored novih operacionih sala u Kantonalnoj bolnici se trenutno radi i na rekonstrukciji grudnog i zaraznog odjela kako bi imali proširene kapacitete zbog, između ostalog, i migrantske krize.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision