Subota, 21. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 19° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Septembra. 2019. Svijet
Otkrivene detaljne tehničke karakteristike MiG-35

Korporacija „MiG“ je prvi put objavila detaljne tehničke karakteristike najnovijeg lovca MiG-35, navodeći da je ovaj lovac najbolji u toj klasi aviona.

Letjelice su predstavljene u dvije verzije: MiG-35 (jednosjed) i MiG-35D (dvosjed). Obje verzije su na bazi tehnologije lovca pete generacije.

„Za serijsku proizvodnju aviona modernizovana je i uspješno funkcioniše proizvodna i tehnološka baza koja omogućuje proizvodnju aviona brzim tempom i sa visokim nivoom kvaliteta“, navodi se u saopštenju korporacije „MiG“.

Predserijski primjerci su izrađeni na zahtjev Ministarstva odbrane i testiraju se u interesu Vazdušno-kosmičkih snaga.

Lovac je dizajniran za uništavanje vazdušnih meta danju i noću, u normalnim i teškim vremenskim uslovima, kao i za uništavanje pokretnih i nepokretnih meta na tlu.

Osnovne karakteristike MiG-35
– maksimalna težina pri polijetanju – 24. 500 kg;
– maksimalno vanjsko opterećenje – 6.500 kg
– maksimalna vuča – do 18.000 kiloponda;
– maksimalna brzina – 2.100 km/č;
– praktični vrhunac leta – 16.000 m;
– maksimalno eksloataciono ubrzanje – 9G;
– maksimalni domet leta – 3.000 km.

Kao ključne prednosti letjelice izdvajaju se smanjena radarska vidljivost, četvorostruka redundansa na svim kontrolnim kanalima, avionika nove generacije (koja uključuje i radarsku stanicu sa aktivnom faziranom antenskom rešetkom), optička radarska stanica i sistem za ukazivanje na cilj i indikaciju koji je instaliran na šljem, kao i savremena informaciona i kontrolna ploča u kabini koja je visoko automatizovana.

Spektar zadataka i naoružanje

Najnovija avionska oprema u kombinaciji sa visokopreciznim oružjem omogućava lovcu MiG-35 da izvršava širok spektar zadataka kao što su:

– vazdušna nadmoć u vazduhu u sukobu sa lovcima četvrte i pete generacije;

– presretanje savremenih sredstava za vazdušni napad;

– napad na mete na vodi i kopnu pomoću visokopreciznog oružja, bez ulaska u zonu protivvazdušne odbrane u svim djelovima dana i u bilo kojim vremenskim uslovima;

– vazdušno izviđanje pomoću optoelektroničkih i radio-tehničkih sredstava;

– učešće u grupnim akcijama i preuzimanje uloge vazdušnog kontrolnog punkta nad vazduhoplovnim grupama.

MiG-35 je opremljen novim motorima sa jačim potiskom, ima mogućnost da dopuni gorivo u letu, a može da igra ulogu aviona-tankera.

Pored toga, jednosjed i dvosjed su u potpunosti svedeni na jedinstvene karakteristike kada je riječ o kompletu opreme u letelici i funkcijama koje ona vrši.

Na devet spoljnih podvezaka avion može da nosi širok spektar oružja, kao što su rakete na navođenje klase „vazduh-vazduh“ kratkog, srednjeg i dugog dometa, rakete klase „vazduh-zemlja“, koje su predviđene za uništavanje meta na vodi i na kopnu, podesive vazdušne bombe, nevođene rakete, vazdušne bombe i kasetne bombe kalibra od 100 do 500 kg.  Pored toga, MiG-35 ima ugrađen automatski top kalibra 30 milimetara.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision