Saturday, 2. December 2023.
Unsko-sanski kanton 15° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2022. USK
Ostvarena saradnja predstavnika Centra za razvoj inkluzivnih praksi s područja Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona

Centri za razvoj inkluzivnih praksi u Cazinu i Bihaću primjer su dobre prakse  kako raditi na unaprijeđenju vještina  djece  koja trebaju stručnu pomoć, te su svoja iskustva, tokom susreta,  prenijeli i kolegama iz Bankovića i Gradačca.

Save the Childern od 2018  godine provodi projekt „Inkluzija za sve -inkluzivno obrazovanje za svu djecu u BIH“. Cilj je ojačati  kapacitete profesionalaca koji rade s djecom s poteškoćama u razvoju.

Centri za razvoj inkluzivnih praksi u Cazinu i Bihaću brinu za više desetaka djece s poteškoćama u razvoju i primjer su dobre prakse kako raditi na unaprijeđenju vještina djece koja trebaju stručnu pomoć.

Upravo iz tog razloga organizirana je posjeta uposlenih iz cetara  za razvoj inkluzivnih praksi iz Banovića i Gradačca Unsko-sasnkom kantonu, gdje su imali priliku čuti iskustva svojih kolega koji su dosada već postigli značajne rezultate u radu s  ovom djecom.

Studijsku posjetu organizirao je Save the Children koji posljednjih nekoliko godina uz finansijsku podršku od strane talijanske agencije za razvojnu parksu pomaže rad centara.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision