Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 24° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Novembra. 2021. USK
Općinsko vijeće Bosanske Krupe zabranilo dovoz smeća Bužimu i Cazinu na deponiju “Meždre-Vlaški do”

Općinsko vijeće Bosanska Krupa, na sjednici koja je održana u ponedjeljak, donijelo je Odluku  o zabrani odlaganja otpada na deponiji „Meždre – Vlaški do“. Zabrana se odnosi na lokalne samouprave Bužim i Cazin koje su Sporazumom zajedno sa općinom Bosanska Krupa koristile ovu deponiju.

Ovakve odluke su donesene bez njegove saglasnosti, kaže bosanskokrupski načelnik Armin Halitović. Kaže da ih je prije par dana posjetio federalni inspektor za inspekcijske poslove koji je izvršio uvid u tretiranje otpada na deponiji ‘Meždre-Vlaški Do’. U telefonskom razgovoru, federalni inspektor za inspekcijske poslove Senad Jašarspahić rekao nam je kako je deponija u nadležnosti Federalnog ministarstva za zaštitu okoliša. Samim tim, kaže da odluke koje donosi OV Bosanska Krupa po ovom pitanju nisu validne.

 

Sa druge strane priče, predsjedavajući Općinskog vijeća Đemal Elezović tvrdi drugačije. Kako bi se trajno riješio problem s kojim se suočava Bosanska Krupa, ali i druge općine u Kantonu, početkom decembra u Bosanskoj Krupi bit će održana Međunarodna konferencija na kojoj će biti prezentirana tehnološka rješenja koja bi pomogla pri rješavanju ovog pitanja, najavio je načelnik Halitović.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision