Utorak, 14. Jula 2020.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Jula. 2020. USK
Općina Bosanska Krupa DVD-u „Jezerski“ finansira troškove nabavke vatrogasnog vozila

Općina Bosanska Krupa će Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Jezerski“ sa 8.400,00 KM finansirati troškove nabavke vatrogasnog vozila. Želja i namjera općinskih vlasti da se najmlađe vatrogasno društvo na području općine počne opremati i što prije postane spremno za pružanje pomoći građanima, danas je konkretizirana potpisivanjem ugovora između načelnika Armina Halitović i predsjednika DVD-a Smaila Muzaferovića.

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Jezerski“ osnovano je krajem prošle godine jer je procjenom ugroženosti od požara i Planom zaštite od požara Općine Bosanska Krupa predviđeno da na području mjesnih zajednica Jezerski, Mahmić Selo, Pištaline, Perna i Ljusina djeluje najmanje jedna dobrovoljna vatrogasna jedinica.

Potrebe su prepoznali mještani i pokrenuli inicijativu za njeno osnivanje. Podršku su dobili od lokalnih vlasti, Profesionalne vatrogasne jedinice Bosanska Krupa, kao i već formiranih dobrovoljnih društava „Bosanska Krupa“ i „Otoka“. Podršku svih spomenutih uživaju i dalje, o čemu svjedoči i pomoć u nabavci neophodnog vatrogasnog vozila.

U posljednjih 10 godina Općina Bosanska Krupa je u vatrogasnu mehanizaciju i opremu uložila oko 500 hiljada KM, a broj profesionalnih vatrogasaca sa 6 povećala na 12, što dovoljno govori o namjeri da se unapređuju ove strukture i povećava stepen sigurnosti prvenstveno od požara, a onda i ostalih neželjenih situacija i okolnosti.

Dobrovoljci iz Jezerskog kažu da su nakon današnjeg susretasa načelnikom Arminom Halitovićem i predsjedavajućom Općinskog vijeća Elvirom Mehić još ohrabreniji i odlučniji, da nisu sumnjali u podršku i da će prvom prilikom koja im se ukaže i stavi u zadatak opravdati svoje postojanje.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision