Četvrtak, 4. Juna 2020.
Unsko-sanski kanton 23° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Juna. 2020. USK
Općina Bosanska Krupa dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć radnicima koji su usljed pandemije koronavirusa ostali bez posla
Općina Bosanska Krupa je jučer  objavila javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima kojima je u vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće izazvane virusom COVID-19 prestao radni odnos.

Poziv se odnosi na one radnike koji po dobijanju otkaza nisu ostvarili pravo na naknadu Službe za zapošljavanje USK.

Pravo na pomoć imaju lica kojima je prestanak radnog odnosa utvrđen za vrijeme trajanja prirodne nesreće, koja na dan proglašenja prirodne nesreće imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa, koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih i lica koja nisu ostvarila drugi vid jednokratne novčane pomoći iz nadležnosti Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona – Biroa rada Bosanska Krupa.

„Poziv je za sve one građane Bosanske Krupe koji su usljed pandemije koronavirusa ostali bez posla a koji nisu ostvarili pravo na naknadu Biroa za zapošljavanje. Svi koji se prijave na poziv i dokažu da su ostali bez posla, dostave minimum dokumentacije, dobit će iznos od 379 KM kao jednokratnu pomoć koliko i iznosi pomenuta naknada Biroa“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa.

Javni poziv kojim su propisani uslovi za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć, potrebna dokumentacija, rokovi i način dodjele novčanih sredstava objavljen je na stranici Općine Bosanska Krupa i oglasnim pločama, a otvoren je do 1. jula 2020. godine.

Sve dodatne informacije u vezi javnog poziva mogu se dobili u općinskoj Službi za upravljanje razvojem putem telefona: 037/961-460.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision