Monday, 24. January 2022.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Decembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Oglasio se Stuart Peach: Sjajno je opet biti u Sarajevu, Britanija želi siguran Balkan

Specijalni britanski izaslanik za Zapadni Balkan Stuart Peach odlučio se obratiti građanima Bosne i Hercegovine nakon preuzimanja nove dužnosti.

“Britanski premijer Boris Johnson tražio je da preuzmem ovu poziciju kako bi podržao napore Ujedinjenog Kraljevstva diljem regiona. Vlada Velike Britanije želi siguran Zapadni Balkan s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava”, poručio je.

Peach kaže da je sjajno ponovo biti u Sarajevu.

“Ja već dugo radim u javnoj službi, na posljednjem poslu sam bio visoki oficir u NATO-u, a prije toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije, između ostalog i komandant Generalštaba oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva”, podsjetio je.

Na novoj poziciji kaže da će spojiti lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, sigurnosti i trgovinskih odnosa kako bi pružio podršku političkim rješenjima i promociji euroatlantskih integracija.

“Tokom posjete BiH sastajem se s visokorangiranim političarima, agencijama za provedbu zakona, parlamentarcima i veoma bitno, mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira I pomirenja. Radujem se bliskoj saradnji sa svim partnerima, uključujući i visokog predstavnika i naše međunarodne saveznike u pružanju podšrke onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH”, dodao je.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision