Četvrtak, 19. Marta 2020.
Unsko-sanski kanton 1° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Marta. 2020. USK
Odrediti izolacione prostorije za migrante za koje se sumnja da su zaraženi

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona razgovarao danas je razgovarao  sa šefom Međunarodne organizacije za migracije u BiH  o mjerama koje su poduzimaju na području ovog kantona sukladno naredbama nakon što je proglašeno stanje nesreće zbog koronavirusa.

Premijer je informisao o naredbama koje je taj kanton donio, a odnose se na migrante i podrazumijevaju da Služba za poslove sa strancima, u saradnji s IOM-om, unutar svih privremenih prihvatnih centara u Unsko-sanskom kantonu čiji su upravitelji (Bira i Borići u Bihaću, Sedra u Cazinu i Miral u Velikoj Kladuši) odrede izolacione prostorije u koje bi se mogli izmjestiti sumnjivi slučajevi migranata i tražioca azila iz tog prihvatnog centra te vršenje nadzora nad poštivanjem mjera samoizolacije u izolacionim sobama ovih prihvatnih centara.

Zabranjeno je kretanje i izlazak migranata izvan privremenih prihvatnih centara na području Unsko-sanskog kantona (Bira, Miral, Sedra, Borići), kao i svaki drugi vid kretanja migranata na području tog kantona, kao i prijevoz.

Na sastanku je razgovarano i o hitnoj potrebi uspostavljanja tranzicionog kampa za prihvat migranata na lokaciji, van naseljenih područja, za koju postoji saglasnost Gradskog vijeća Bihaća. Ovo bi prioritetno doprinijelo naporima za širenje zaraze koronavirusom te vodilo i konačnom zatvaranju kampa BIRA, rečeno je, saopćeno je iz Pres službe USK-a.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision