Saturday, 13. August 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Novembra. 2021. USK
Održana radionica za aplikante: Naučiti znati dovoljno o biznisu s ekonomskim potencijalom i rastom kapaciteta

Danas je u prostorijama Startup studija u Bihaću održana radionica za aplikante koji su zadovoljili kriterije tehničke selekcije poziva Grada Bihaća i Startup studija, namijenjenog malim i srednjim biznisima koji imaju ekonomski potencijal rasta sa težnjom da povećaju kapacitete. Grad Bihać nudi subvenciju do 10 hiljada za razvoj biznisa, a Startup studio Fondacije Mozaik dodatni kapital u iznosu do 40 hiljada i ekspertsku podršku u vrijednosti do 10 hiljada maraka…

Na današnjoj radionici od stručnog osoblja Startup tima 43 aplikanta imalo je priliku naučiti kako pripremiti financijsku projekciju i poslovni model koji će kasnije predstaviti Komisiji za bespovratni grant od 10 hiljada, ili zajedničko ulaganje do 40 hiljada maraka.

Prema riječima Roberta Ružnića voditelja Startup studija u Bihaću ono što je najvažnije jeste da će moći s tim novcem kupiti određene alate, mašine i određena sredstva koja im mogu pomoći da unaprijede svoje poslovanje. Uz to pruža im se i prilika da potencijalno zaposle nekoga drugog, da prošire kapacitete poslovanja i to je bitno što će naučiti i što će im koristiti za dalji razvoj kad prođe ovaj poziv.

Inače, za ovaj poziv nije postojala dobna granica, a mogli su se prijaviti svi vlasnici registrovanih biznisa sa područja Bihaća, čiji prihodi u prošloj godini nisu prelazili 150 hiljada maraka, ali pod uslovom da njihov posao ne šteti okolišu. Iz poziva su izuzeti jedino trgovina i ugostiteljstvo.

 

 

 

 

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision