Sunday, 2. October 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Juna. 2022. USK
ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE I SKUPŠTINE USK SA UPRAVOM LJEČILIŠTA ‘GATA’

Nakon godina čekanja, tokom ljeta počinju značajni građevinski radovi u okviru Banjskog centra ‘Gata’. Potvrđeno je to na sastanku uprave Lječilišta sa predstavnicima Vlade i Skupštine USK. Naime, već mjesecima traju aktivnosti na stvaranju uslova koji se odnose na pokrenute pravne procedure i osiguranja sredstava za sanaciju krova i izgradnju dugo očekivanog bazena. S tim u vezi danas je potpisan Ugovor uprave i projektantske kuće, koja će uskoro ponuditi idejni projekt budućeg izgleda bazena…

Nakon godina čekanja, počinju značajni građevinski zahvati na objektu Lječilišta ‘Gata’. U prošloj godini opremljeno je nekoliko soba i apartmana, zamijenjena stolarija, do kraja ove godine plan je rekonstrukcija krova dugo očekivanog bazena. Pred upravom je puno posla, jer poslovi u ovoj godini zahtijevaju složenu pravnu proceduru koja je, kaže direktorica, u završnoj fazi.

Sa dinamikom radova zadovoljni su u Vladi i Skupštini USK. Dogovor, od prije nekoliko mjeseci kada su se svi usaglasili da će, svako iz svog domena, poduzeti aktivnosti, kako bi se u ovoj godini na terenu vidjele i konkretne aktivnosti, urodio je plodom. Predviđena sredstava za lječilište, planirana u kantonalnom budžetu, dostupna su ovoj zdravstvenoj ustanovi, te se opravdano očekuje unapređenje funkcionalnosti ove ustanove.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision